Umudunu Kaybetme, Bulamayabilirim.

Umudunu kaybedersen güzelim ki sanmıyorum, yaşamla aranda bir bağ kalmadığını düşünürsen ki sanmıyorum, çekip gitmek istersen hiç bilmediğin ve dokunamadığın bir yere, belki de hiç varolmayan bir yere ya da bir şeye ki bu olabilir, aklı başından kaçmış her insan bunu isteyebilir ve böylesi iyidir, gitme. Ben sana iyi gelirim. Şu dünyada elimi attığım her işte başarısız olmuş biri bile olsam, kaybetsem, bir daha kaybetsem, kaybetmekten yorulana kadar kaybetsem ve sonra yine kaybetsem, kendimi kaybetsem, içimde kalan şey –adını inan bilmiyorum, sana iyi gelir, sen gitme. Gitmeyi aklına koysanda gitme. Martıları düşün; kargaları, ölene kadar yalnız ve yalnızlığı kalabalık o kumruları düşün. Anneni, paytak adımlarını, sümüklerini, babanın kel kafasını ve benim patlamış dudaklarımı, eline hareketsiz kalmış bir köpek yavrusunu aldığında titreyen göz kapaklarını düşün. Ağlamayı, gülmeyi, eski bir yatakta son nefesini vermeyi düşün ya da iyiliği, kötülüğü, özlemini, özlemlerimizi, kirlenmiş düşüncelerimizin içinde parlayan masum kalmış hayallerimizi düşün. Kırıldıklarını, paramparça olduklarını ama her seferinde nasıl yeniden ayağa dikilebildiklerini düşün. İnadı, inadına düşün. Rocky Balboa’nın son yumruğunu aklından çıkarma; Ayhan Işık’ın viski kokan sonnefesini ve de Kurt Cobain’in son mektubunu ama gitme. Sen bırakanlardan olma. Sırtı delik balinalar bile bırakmaz denizleri ve sen denizlerden de fazlasısın, unutma. Eğer unutursan, sonrasını ben bile bilmiyorum. Ha bir de, bana sakın kanma güzelim, çünkü balinalar okyanuslarda yaşar.

3 yorum:

  1. "Gaz lambasının yanmaya devam etmesi için, içine gazyağı koymaya devam etmemiz gerekir" M.T.

    YanıtlaSil
  2. Çaresizliğimin bir ayağı; Nasıl birisin sen??????
    İsyan etmek, ağlamak istiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Teresa'nındı galiba bu söz ya da ben öyle hatırlıyorum. Evet, direkt olarak bir "gaz" söz konusu, ama kime, hangi kafayla ya da neden bilmiyorum. Bildiğim şeyleri genelde yazmamak, yazdığımdaysa uykusuz bir dil kullanmak ve sonrasında da unutmak alışkanlıklarımdandır.

    Gelelim isyan kavramına. İsyan eden genelde ağlamaz, ağlatır. Ama geneli de, isyanları da, gözyaşlarını da boşverelim. Kafam kaşınıyor, dişlerimi fırçalamadım ve param yok. Tabi, halledilebilir sorunlar. Tepeyi tırmanmak, onu delmekten daha kolaydır.

    YanıtlaSil